Staphylococcus aureus

Administrator

Uważany jest za główny ludzki patogen, a jednocześnie wchodzi w skład prawidłowej mikrobioty skórnej. Gronkowce nie wytwarzają przetrwalników, ale w zakażonym produkcie spożywczym produkują enterotoksynę. Toksyna gronkowca jest bardzo odporna na działanie wysokiej temperatury. Obecnie większość szczepów S. aureus wytwarza enzym rozkładający naturalną penicylinę oraz znane są takie, które potrafią się obronić przed wankomycyną, silnym antybiotykiem szpitalnym. Oporność antybiotykowa w przypadku S. aureus rozwija się niezwykle szybko.

M1cR0aDM1n

O autorze

Administrator

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer efficitur Fusce dignissim dignissim mi vitae suscipit. Nulla nisl neque, pharetra feugiat neque a, tempus ornare turpis. Mauris commodo mi eu ligula imperdiet, et condimentum turpis blandit. Suspendisse felis dolor, mattis id libero at, lobortis egestas leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer efficitur Fusce dignissim

|
09/10/2023

Podobał Ci się artykuł?

Poznaj precyzyjną metodę
zwalczania dysbiozy jelitowej

Analiza + diagnoza

Możesz zamówić samą analizę, aby nasz specjalista sprawdził, czy nasza kuracja jest odpowiednia dla Twojego stanu zdrowia